Tropicana

Ekstrakti marakuje i guave čine da ova aroma asocira na tropske krajeve, savršene peščane plaže i zivopisne ulice. Slobodno možemo reći da miriše na čistu strast, pošto marakuja i guava imaju nadimak „voće strasti“.

Glavni sastojci Tropicane su pantenol, hijaluronska kiselina, arganovo, bademovo, kokosovo ulje i vitamin E.

Šta ga čini posebnim?

Pantenol je provitamin vitamina B5. Jedan od najprimenjenijih i najpoznatijih supstanci u svetu kozmetike. Sposoban da duboko hidrira i regeneriše kožu, čak i da bude veoma delotvoran po pitanju bora.

Arganovo, bademovo i kokosovo ulje poznata su već dugi niz godina kao ulja namenjena lepoti kože, usana i kose. Činjenica da se arganovo ulje naziva „tečnim zlatom “ dovoljno govori o njegovim delotvornim dejstvima.

Vitamin E deluje na kožu dvostruko. Sa jedne strane odličan je antioksidant, dok je sa druge strane veoma hranljiv sastojak za kožu. Može se pronaći u brojnim namirnicama, poput voća i povrća. Jedna od glavnih karakteristika vitamina E jeste sposobnost da čuva kožu od spoljašnjeg zagađenja i UV zračenja koje je nažalost sve prisutnije i jače.

Često u reklamama i časopisima koji se bave kozmetikom možemo čuti pojam hijaluronska kiselina. Ova supstanca postala je opravdani trend, pre svega jer je potpuno prirodna i veoma delotvorna u nezi kože. Sama hijaluronska kiselina nalazi se u našem organizmu. Količina ove supstance u našem telu opada tokom godina starenja. Najvažnije karakteristike hijalurona jeste da za sebe vezuje vodu neophodnu koži, odnosno sposobnost duboke hidratacije.

 

Volimo da delimo savete.

I upravo iz tog razloga, želimo da se pridružite klubu ljubitelja prirodne kozmetike, a mi ćemo vam zauzvrat deliti naša iskustva i zanimljivosti našeg sveta.